Faisel Saro. (Autonoom Beeldend Kunstenaar)

In zijn kunstwerken traceert Faisel historische lagen. Hij verenigt die lagen en de bijbehorende symbolen met het heden. De symbolen uit de verschillende lagen gaan onderling een zekere confrontatie of dialoog aan. Met inkt, potlood, acrylverf en balpen tekent hij op calqueerpapier, dat hij vervolgens speld op Foam. Met het verbinden van lagen en symbolen probeert Faisel mensen te verbinden. Hij wil de kijker bewust maken van zijn positie ten opzichte van anderen.

 

 


Expositie Traceren.
Zaterdag 3 april t/m 29 april 2021.
Drie kunstenaars onderzoeken elk op hun eigen wijze wat ze aantreffen als ze bepaalde sporen volgen. Sporen in de tijd, sporen in de ruimte en sporen tussen mensen. Overeenkomsten in hun werk zijn het onderzoek, de gelaagdheid en het uitdagen van de kijker om positie te kiezen. Houvast proberen ze te vinden in het in kaart brengen van meerdere dimensies.
Ze traceren.

 


 

 

 

Opening: De nieuwe beeldenstorm.

Zaterdag 1 februari 2020 om 17:00 uur (tot 19:00 uur)

 

Volgens de kunstenaar Faisel Saro woedt er een storm over onze hedendaagse westerse beeldcultuur. Deze nieuwe beeldenstorm verzet zich tegen de verering van iconen die bijdragen aan "achterstelen" van mensen.

 

Michiel de Ruyter werd tot voor kort als een dappere Nederlandse zeeheld gezien, maar zijn heldendaden worden tegenwoordig overschaduwd door minder mooie feiten.

 

In de nieuwe beeldenstorm verbindt Saro historische en koloniale lagen uit zijn verleden met conflicterende iconen uit het hedendaagse. Met zijn werk wil Saro bijdragen aan een natuurlijksociaal proces dat nou eenmaal plaats moet vinden in onze multiculturele samenleving.

 

Hoop jullie van harte te mogen verwelkomen tijdens de opening. Het beloofd een bijzondere opening te worden. De expositie is te zien van 1 t/m 27 februari 2020.

 

 

 

 

Artist Talk - Faisel Saro - De Nieuwe Beeldenstorm.

Vrijdag 7 en 21 februari 2020 om 19:00 uur tot 20:30 uur.

Galerie Noord, Groningen.


Ik heet jullie van harte welkom op mijn Artist Talk.